En Shiba flyttar in i ditt hjärta för evigt.

BLOGG 2019

ARKIV
Min Blogg 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Tveka inte att kontakta mig per mejl katja@caccia.se
om ni har några synpunkter på vad jag skriver i min blogg.

 

2019-01-12

God fortsättning..

Jag har varit lite slö på att uppdatera min blogg de två senaste åren. Har liksom inte haft något direkt intressant att förtälja fastän 2018 varit ett fint år. Mollie hade sin andra valpkull. Denna gången med C.I.B. Devonshire Doubel Trouble "Buddy". Tenshi blev friröntgad på höfter och armbågar, Patella-undersökt och ögonlyst utan anmärkning. Absolut inget att klaga på utan tvärtom hurra för! Men, ändå fick jag inte tummarna loss att skriva i min blogg.

I år kommer vi inte att ha några Labrador-valpar utan vi väntar tills nästa år i stället. Däremot planerar vi vår första Shiba valpkull och det ska verkligen bli mer än spännande! Hane är redan bestämd men jag går inte ut med vem han är förrän parning har skett. Har velat använda honom sedan första stund jag såg honom. Han fångade verkligen mitt öga direkt. Precis så var även fallet med min allra första Labradorkull.

Då (år 1987) parade jag min engelska import Sandylands Catch Penny med Minnows Winter Whizz som jag såg första gången på en utställning här i Sverige. Han var då väldigt ung. Det var dessutom sista gången Mrs Gwen Broadley (Sandylands) dömde här. Hon var till åren kommen och hade beslutat sig för att avsluta sin domarkarriär som varit synnerligen framgångsrik.

Ur denna kombination föddes min förstfödda labradorvalp Caccia Monsignore "Champis" som fick en lysande karriär både i utställningsringen och som avelshane. Han var dessutom jaktmeriterad. Jag anser fortfarande att han är den bästa labrador jag fött upp. Tyvärr fick han aldrig sin titel trots att han var fullcertad. På den tiden krävdes lägst en 2:a i Öppen klass på Jaktprov för Svenskt Utställnings Championat (SEUCH). Champis hade en 1:a i Unghundsklass som han fick på sitt första officiella jaktprov. Den som är intresserad kan läsa mer om Champis på hans egen sida (www.caccia.se/Champis_09.htm). Här kan man väl kanske tala om nybörjartur, men jag var faktiskt mycket väl påläst när det gällde stamtavlor och jag fick även mitt beslut sanktionerat av Mrs Broadley. Jag brukade alltid höra med henne först när jag hade hittat en i mitt tycke lämplig hane att para Penny med.

Nu hoppas jag på samma tur när det gäller Tenshi och hennes första parning.

Ja, det var ett nostalgispår tillbaka i tiden. Jag har en tendens numera att stundtals försjunka i gamla upplyftande minnen.

/Katja

 

Home