"Only the Dead Fish Follow the Stream"
Louise Hoffsten, Stefan Örn och Sandra Bjurman
  (Melodifestivalen 2013)

ARKIV
Min Blogg 2009 - 2010 - 2011 - 2012

Tveka inte att kontakta mig per mejl katja@caccia.se
om ni har några synpunkter på vad jag skriver i min blogg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-12-22

INFORMAL PICTURES OF FAMOUS LABRADORS

GB Ch Kupros Master Mariner


Photo by Mrs Lena Boivert

GB ShCh Kupros Master Mariner
by GB ShCh, AM Ch CAN Ch Lindall Mastecraft
ex Kupros Bridget

'Bracken' was handled by Mrs Marion Hart at home.
Lena took the picture when we visited Kupros in 1988.
Unfortunately I had forgotten my own camera at home.


INT Ch F World Ch AM Ch
Sandylands Rip Van Winkle


Photo by Mrs Lena Boivert

INT Ch, F World Ch, AM Ch Sandylands Rip Van Winkle
by GB ShCh Sandylands My Rainbeau
ex GB ShCh Sandylands Busy Liz

GB ShCh Sandylands Bella

GB ShCh Sandylands Bella
by GB Ch Squire Of Ballyduff
ex GB ShCh Sandylands Longley Come Rain

Bella (handled by Erica) had resently had a litter but you can still adore her clean and strong body, so well balanced. Sandylands Bramble was the litter sister of Bella. Bella was also the dam of my own Sandylands Catch Penny.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-12-21

TIVOLI

I går var jag på Tivoli i Köpenhamn med min son Luciano och hans familj. Det har blivit lite av en tradition att åka dit åtminstone en gång om året, men det brukar då vara på sommaren.

Nu ha emellertid Tivoli i Köpenhamn gjort en storsatsning även på ett vinterarrangemang på temat Rysk och Nordisk Jul sida vid sida och resultatet är överväldigande. Fantastiska ljusuppsättningar överallt och små stugor med hantverk av olika slag till försäljning. Massor med karruseller och ett antal både prisvärda och eleganta restauranger om man vill festa till det ordentligt, vilket vi faktiskt gjorde.

 

Barnbarnen åkte karruseller och åt spunnet socker och langos förstås, vilket vi vuxna också inmundigade. Ska jag vara ärlig kunde jag inte låta bli att smaka på deras sockervadd.

Den enda karrusell jag brukar åka är den gamla Berg och Dalbanan, Rutschebanen på danska och The Roller Coaster på engelska. Den byggdes 1914 och är 625 meter lång. Topphastigheten är 60 km/tim och vagntåget, exkl passagerare, väger 2 ton. Varje säsong åker ca 1,2 miljoner personer denna fantastiska och anrika karrusell. Visst finns det numera många mycket snabbare och tekniskt högutvecklade karruseller, men för mig är Berg och Dalbanan nummer ett, full av minnen från barn- och ungdomens åkturer.

Man besökte ofta Tivoli på den tiden. Det låg ju så nära Malmö och båtarna gick tätt över sundet. I Malmö fanns bara Folkets Park, så det gick ju inte ens att jämföra med Tivoli. Vi hade faktiskt väldigt kul på överfarten med båtarna. Vi var hela kompisgäng som åkte för en billig peng eftersom konkurrensen var stor mellan de olika rederierna. Dessutom arbetade min syster på Flygbåtarna vid den tiden, vilket inte var så dumt i sammanhanget.

Numera susar man över Öresundsbron på sisådär 20 minuter med bil och på 15 minuter med tåg och vips är man inne i Köpenhamn. Det kunde man inte ens tänka sig när jag var ung.


Tre generationer åker Berg och Dalbanan (Rutschebanen)
min son Luciano (inte lika lättroad) i förgrunden och undertecknad med
barnbarnet Benjamin i vagnen bakom fångade av kameran i mörkret.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-12-13

JULKORT - KENNEL CACCIA

Så är nu kennelns officiella julkort fullbordat. Ingen större sensation, men absolut inte gjort i en handvändning. Tomteluvorna är inte photoshopade utan faktiskt autentiska med allt vad detta innebär vad tålamod och arbetsinsats beträffar. Ni undrar kanske hur lång tid en tomteluva sitter kvar på ett litet valphuvud? Hade väl några sekunder på mig att zooma in och sedan trycka av. Hade dessutom handler i form av mitt barnbarn Alexandra, som med stort tålamod mottog mina alltmer irriterade korrigeringar. Oj, oj, oj, vilket jobb!!

De tre valparna skall levereras i morgon, så tiden var knapp, men sammantaget är jag nog rätt nöjd med resultatet. Man får inte ha alltför stora pretentioner på nioveckorsvalpar.

 


Så här tyckte Ronja om det hela

Med detta tidiga julkort, presenterat på självaste Luciadagen, vill jag önska alla mina gamla och nya valpköpare, uppfödarkollegor, hundvänner och annat löst folk en riktigt God Jul.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-12-07

KITTYS VALPAR

Nu börjar det bli tomt i valphagen. Ett par eftersläntare väntar på avfärd under den kommande veckan. Det börjar redan kännas tomt efter de som levererats. Var och en är ju en unik individ med sitt speciella beteende och man fäster sig vid dem när man sett dem födas och växa upp under 2 månaders tid.

Men, visst är det ett enormt arbete att föda upp och ta hand om en valpkull. All denna rengöring och alla dessa 'skitiga' tidningar som ska transporteras till soptippen. I min lilla Fiat Punto har jag lyckats med konststycket att få in 9 stora fullproppade svarta sopsäckar. Inte kul att köra ditt med tanke på den odör som sprider sig i bilen och sikten mellan soppåsarna är väl inte den allra bästa.

Sedan har vi den rent hälsomässiga biten med valparnas väl och ve. Som uppfödare är man orolig för att valparna ska bli sjuka på ett eller annat sätt, speciellt under de tre första veckorna då deras immunförsvar inte är fullt utvecklat. Man kan ju rimligtvis inte hålla de vuxna hundarna i karantän under denna tid. Ju längre man har hållit på och följaktligen lärt sig, desto mer vet man om vad som kan hända i värsta fall.

När valparna sedan har flyttat till sina nya hem hoppas man naturligtvis att allt ska flyta på så lugnt och bra som möjligt. Tack och lov brukar det också göra det!

Nej, att para sin tik, valpa henne och föda upp hennes valpkull är definitivt ingen sinekur och heller inget för veklingar, rent ut sagt. Det händer att svåra beslut måste tas om t ex icke livskraftiga valpar. Tiken kan bli sjuk efter valpningen etc. Men för det mesta går allting bra och det är därför man orkar fortsätta helt enkelt.

Den rent affärsmässiga biten med framförallt marknadsföringen av valpkullen är något jag helst skulle vilja vara förutan. Men, även denna bit måste skötas. Allra viktigast är naturligtvis att hitta 'rätt' valpköpare. Det är dessutom en hel del pappersarbete. Svenska Kennelklubben ställer mycket höga krav på oss uppfödare. Vi måste följa ett otal regler och rekommendationer och vår rasklubb LRK lägger ribban till och med ännu högre än SKK, vilket inte vill säga lite.

Därför blir man närmast chockad över de priser man på t ex Blocket tar för en blandrashund som inte behöver uppfylla ett enda krav mer än att gå igenom veterinärbesiktningen i bästa fall. 'Uppfödarna' är oftast inte medvetna om vad det innebär att föda upp en valpkull och fattar inte ens att de i juridisk mening är 'uppfödare' med allt vad detta innebär t ex vad gäller Konsumentköplagen, som gäller vid s k Dolda fel hos hunden upp till tre år efter köpet. Här borde SKK agera med eftertryck! Det är inte acceptabelt att en blandis betingar upp till ca 3/4 av priset för en renrasig hund. Härvid bör noteras att SKK välkomnar även blandisar inom vissa delar av sin verksamhet.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-12-05

HUNDRASTPLATSER I OCH OMKRING MALMÖ

Flera gånger i veckan kör jag med hundarna till ett naturområde i Käglinge, nära Malmö. Där är stora inhängnade fårahagar som är perfekta att rasta hundarna i utom på sommaren, då hagarna används till just fåren. Men under resten av året är dessa hagar och hela området för den delen ett paradis för hundarna.


Mollie (6½ mån) håller koll på Kitty, som hon tänker genskjuta
på fältet i Käglinge. Bilden tagen med min iPhone.

Det finns faktiskt en hel del fina rastningsmöjligheter i och runtomkring Malmö. En annan favorit är den stora hundrastplatsen mittemot Västra Hamnen, där gräddan bor och Turning Torso pryder sin plats i all sin ståtlighet. Där kan hundarna dessutom bada eftersom fältet är granne med Öresund. Man kan i princip vandra längs hela strandremsan ända till Öresundsbron vintertid. På sommaren får hundarna emellertid hålla sig inom hundrastplatsen.

Sedan har vi Klagshamns udde, som också ligger längs Öresund, men runt en udde, som namnet antyder. Här kan hundarna springa på det vidsträckta fältet så långt ögat når. Mitt i området breder en förhållandevis stor damm ut sig och där brukar jag slänga dummies till hundarna. Simning är utmärkt motion och dessutom skonsam för leder och muskulatur. Men, det gäller att hålla ögonen öppna, för ett svanpar brukar hålla till i vassen runt dammen.

Eftersom Klagshamns Ryttarförening ligger i anslutning till udden, får man även se upp för hästarna. Det finns gott om ridstigar i området och Mollie är alldeles för intresserad av dessa fyrbenta varelser. En hästspark är inte att leka med.

Eftersom jag följer med mitt barnbarn Alexandra till ridningen varje lördagsförmiddag, brukar jag ta hundarna med mig och så går vi ut med dem efter ridlektionens slut. Alexandra älskar mina hundar och vill alltid hålla Ronja i koppel. Ronja är ju stark som en oxe och stundtals ganska envis, så Alexandra får verkligen ligga i för att inte tappa kopplet. Men, hon ger sig inte, om hon så ska släpa efter Ronja.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-11-27

KITTYS VALPAR

Ett tag var jag väl lite fundersam över om Kittys valpar skulle leva upp till mina förväntningar. De var lite mindre än Ronjas valpar brukar vara redan från födseln och mycket senare med att öppna ögonen och öronen. De var inte heller lika försigkomna vid 3-veckors ålder som jag är van vid. I och för sig är Ronja en större tik än Kitty och Rocheby Checkmate var ingen stor hane.

Men, jag vet ju hur sena Sandylands-linjerna kan vara, så därför kände jag att detta kan vara en indikation på hur mycket dessa hade slagit igenom. På senare år har Rocheby-linjerna vävts in i Sandylands-linjerna i England med stora framgångar som följd. I ärlighetens namn har jag inte lika stor erfarenhet av de senare blodslinjerna mer än rent stamtavlemässigt.

Exempel på lyckade Sandylands - Rocheby kombinationer är bland annat syskonparet GB ShCh Sandylands Wait And See och GB ShCh Sandylands Wait Awhile (e. GB ShCh Rocheby Whisky Mac u. Rocheby Purple Shades At Sandylands).

Fadern GB ShCh Rocheby Whisky Mac är helbror (i upprepad kombination) till GB ShCh Rocheby Royal Oak, som ligger bakom Rocheby Checkmate både på hanhunds- och tiklinjen.

Modern Rocheby Purple Shades at Sandylands (e. GB ShCh Tapeatom Gadding Around At Sandylands
u. GB ShCh Rocheby Powder Blue) var Top Brood Bitch (Dog World) 2005, 2006 och 2009.

Vår Taleem Give N Take At Tapeatom "Ronja", som är Kittys mor, är sprungen efter Sandylands Gentle Touch At Lembas undan Taleem Spirit Of Time, som är barnbarn till Tapeatom Good Time Girl, som är kullsyster till GB ShCh Tapeatom Gadding Around At Sandylands. Så nog kan man säga att säcken är ihopknuten!

På Sandylands finns även den svarta tiken GB ShCh Sandylands Tread Softly, som är halvsyster till vår Ronja genom sin far Sandylands Gentle Touch At Lembas. Lite kul, faktiskt!

Caccia Kitty Drew "Kitty" har genom sin far DK UCH Jayncourt Significant Star en stark Jayncourt anknytning. Denna kennel har i princip alltid hämtat sitt avelsmaterial från Sandylands avelshundar, vilket nutida Jayncourt Star Turn of Sandylands är ytterligare ett exempel på. Även här har Rocheby-linjerna införlivats via hans Rocheby-baserade far GB ShCh Sandylands Wait And See, som nämnts ovan.

Ja, detta var lite stamtavlenörderi, som jag av och till faller in i. Dock är det intressant att konstatera att det faktiskt nästan alltid finns en tydlig röd tråd genom de engelska blodslinjer som jag personligen håller främst.

För att återknyta till Kittys valpar, så blir de bara bättre för varje dag som går. Jag är verkligen nöjd med hennes första valpkull så här långt.

Valparnas stamtavla

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-11-20

KITTY OCH HENNES VALPAR

I morgon blir valparna 6 veckor gamla och är inte så stillsamma längre. Nej, nu tar f*n igen sitt lån, som man brukar säga. Sandylandslinjerna är sena, som bekant. Biter i svansar, biter i öron och biter överallt i princip. Valphagen är utökad, men det hjälper inte långt. Tänker tillbaka på Ronjas valpar i somras som var ute hela dagarna och lekte i trädgården. Vintervalpar blir lite begränsade, men dom får trots allt komma ut i trädgården och leka lite då och då om det inte regnar.

När jag jämför Ronjas och Kittys valpar med varandra, kan jag rent generellt konstatera att typen går igenom, trots att avelshanarna är lite olika. Nu har ju Ronja i och för sig haft tre kullar och detta är Kittys första, men det är alltid intressant att notera vad man tycker sig se. Sedan kan man gå tillbaka efter några år och se om det fortfarande står sig.

Som vanligt är det större efterfrågan på tikar. Kitty fick ju endast två tikar och de var tingade redan innan. Dock har jag beslutat mig för att sälja även den svarte hanvalpen, som jag tänkt behålla. Anledningen till detta är att jag ska flytta. Har ju redan Mollie (6 mån) från Ronjas kull i somras, så det blir för mycket med två valpar i flyttlasset. Synd, för Caccia Al Pacino, alias Dexter, är en riktigt fin liten labradorpojke.

Tyvärr har vi ingen valphänvisning på Labradorklubbens hemsida eftersom Kitty inte blivit meriterad. Hon har ett KEP (Kan inte prissättas) i Juniorklass eftersom hon inte ville visa tänderna. Det visade sig senare att hon hade en trasig hörntand med en inflammation i roten. Tanden är numera behandlad och rotfylld, men KEP:et kvarstår. Kitty bodde då uppe i Norrland hos Nina. Utställningar är inte första prioritet för Nina, som är mer intresserad av bruks, så inte gav denna incident mersmak precis.

Under 2013 har jag anmält Kitty till fyra utställningar, men kunde inte åka på någon av dessa eftersom de sammanföll med först Ronjas parning och valpning och sedan Kittys egen dito.

Jag har dock fått en bedömning av Kitty på Labradorklubbens (LRK/Skåne) inofficiella utställning i Kågeröd 2012-10-20 av en för rasen auktoriserad domare (Agneta Cardell). Kitty blev 3:a i Unghundsklassen (UKL) och kritiken lyder: "Tik med fina linjer, kraftigt men ändå feminint huvud, stark rygg, bra skuldra, kort rak överarm, goda vinklar bak, bra kropp, utmärkt benstomme, härlig päls, rör sig bra från sidan, men slarvar fram." Man kan kanske säga att Kitty är officiellt bedömd på en inofficiell utställning.

Vän av ordning kanske frågar sig varför jag inte väntade till nästa gång Kitty löper? Men, då ska jag para Ronja och det är redan bestämt och den planerade kombinationen vill jag definitivt inte missa. Rent principiellt vill jag helst para en tik första gången mellan 2-2½ års ålder.

Jaha, så var det med detta. Valpkullen ligger nu för registrering hos SKK, så då kommer vi i alla fall med på Köpahund.nu för alla hälsokrav är uppfyllda med råge eftersom Kitty har höfter A-A, armbågar 0-0 och ögon utan anmärkning och dessutom är både Optigen A och EIC Clear genom sina föräldrar.

Så snart Kitty är i utställningskondition efter valpkullen ska jag ställa ut henne och det blir i så fall Malmö Internationella som gäller. Hoppas verkligen att Ronja inte ska paras precis då!

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-11-15

VALPAR

Nu har Kittys valpar hunnit bli 5 veckor gamla. Måste säga att det är en mycket 'lätt' valpkull på så sätt att valparna fortfarande trivs bra i sin valplåda, som visserligen är mycket rymlig, och faktiskt inte biter varandra i öron och svansar i någon högre grad. De leker snällt med sina leksaker och varandra och så Mollie förstås, för hon älskar verkligen att leka med valparna. Så fort hon får en chans - vips är hon i valplådan! Kitty låter henne hållas, men går det för vilt till, säger hon stopp och belägg på sitt hundspråk. Då vet Mollie precis vad som gäller och troppar av.


Caccia Naevia and Caccia Rita Hayworth

Mollie och hennes kullsyskon var väldigt tidiga med att vilja ut ur valplådan, men så var det sommar och varmt. Redan vid 3 veckors ålder ville de ut, så det var bara att bygga ihop en valphage snabbt som attan. Faktum är att jag till och med hade två valphagar inomhus, varav den ena placerades i hallen precis innanför ytterdörren. Detta resulterade i att alla valparna snabbt lärde sig att säga till när de behövde göra ifrån sig. De var mer eller mindre rumsrena vid leverans.

De hade också hela trädgården som arbetsfält, och då menar jag vad jag skriver rent konkret. Halva trädgården bestod av uppgrävda växter och andra hälften av djupa kratrar, så nog hade de kul allt!

När jag kallade på dem med min speciella matsignal, ploppade de upp från alla möjliga och omöjliga gömställen. Ibland saknades ett par valpar och då fick jag ut och leta i trädgården. Under en hög med bråten från trädgårdsrensningen, som egentligen skulle ha körts till soptippen för länge sedan, hade de små gudslånen grävt ner sig i en håla, som deras mor Ronja hade påbörjat inför valpningen.

Kittys valpar får det lite tuffare nu när vintern börjar göra sig påmind, men det är förhållandevis milt i luften, så om det inte regnar till helgen, ska valparna få komma ut i trädgården för första gången.

Det är alltid spännande att se deras reaktioner på en helt ny värld som öppnar sig för dem. Jag ska ha kameran beredd för de allra bästa bilderna brukar man få när valparna själva får bestämma.

MOLLIE BÄST I RASEN PÅ MALMÖ VALP 2013

Visst var det kul att Caccia Naevia 'Mollie' blev Bäst i Rasen på Malmö Valp 2013-11-10 för Theres Johansson. Hon är lite annorlunda i modellen än många av dagens labradorer. Faktum är att hon påminner mycket om våra gamla skandinaviska linjer i typen. Men, det var ju min avsikt när jag parade Ronja med Teddy (Cha's Teddy Toys), som är dubblad på min egenuppfödda INT UCH SE UCH NO UCH Caccia Tarantella 'Tella', vars mor var min stamtik Sandylands Catch Penny.

Tellas far var NO UCH NV-88 Surprising's Timothy, som var efter INT UCH NORD UCH NV-78 Licithas Blizzard och mor var NO UCH NV-84 Surprising's Norah. Både Surprising's och Licithas blodslinjer går tillbaka på Sandylands, så min Taleem Give N Take At Tapeatom 'Ronja', med Sandylands Gentle Touch At Lembas som far och nästan helt Sandylands-baserade Taleem Spirit Of Time som mor, passade som hand i handsken, enligt min mening.

Detta var Mollies första utställning, så nog får man vara nöjd allt.


Caccia Naevia 'Mollie' (5½ mån) Bäst i Rasen (BIR) på Malmö Valp 2013

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-10-18

INFLUENSA - NY DATOR - VALPAR

Det var onekligen ett tag sedan jag kunde sätta mig vid datorn och göra lite nytta.

Det började med två omgångar influensa med ca en veckas mellanrum. Halsont och feber i kombination med en trötthetskänsla som inte var av denna värld. På eftermiddagen kunde jag knappt stå på benen. Hundpromenaderna gick på ren viljestyrka. Kittys valpning började närma sig och min enda tanke var att jag förhoppningsvis skulle vara i någorlunda skick inför denna. Det blev jag tack vare en dunderkur med Alvedon/Ipren.

Kittys valpning blev okomplicerad och lätt, vilket jag är innerligt tacksam för. Men, en valpning tar på krafterna i vilket fall som helst. All denna nervspänning och oro inför eventuella komplikationer. Ju längre man hållit på, desto värre blir det med den saken.

Så kommer då nästa dråpslag - ja, jag skäms inte för att kalla det så - min dator började visa uppenbara symtom på 'utbrändhet', men så är den nog nästan 10 år gammal eller så. Ett under att den hållit sig såpass länge, men så var den ju också likt ett tröskverk på slutet. Och jag som trodde att mitt bredband var långsamt, när det i själva verket var datorn som var boven i dramat?!

Nu sitter jag i alla fall här med en splitterny dator med inbyggd hårddisk och allt plus en jättestor skärm som man utan vidare kan jämföra med en TV-skärm. Jättebra när man ska titta på Youtube eller TV Play av olika slag. Jag har min son att tacka för både dator och installation av alla datorprogram och all data från min gamla dator. Jag fick lite skäll för min oorganiserade struktur på gamla datorn, så nu måste jag ta mig i kragen och systematisera min nya dator på bästa sätt. Enligt sonen finns inga genvägar för detta, utan man måste helt enkelt bestämma sig för att göra detta mastodontjobb om man vill ha ordning och reda i sin dator. Jag måste medge att alla mina foton har under årens lopp hamnat lite både här och där och dubbelt.

Nu har Kittys valpar redan hunnit bli en vecka gamla och de växer och frodas och är en fröjd att skåda. Kitty är ju andra generationen efter Ronja och det är jättespännande. Eftersom Kitty är av helengelskt ursprung, var det extra kul att para henne med en engelskfödd hane, som dessutom hade en något annorlunda stamtavla för att komma från den världsberömda Rocheby-kenneln i England.

Rocheby Checkmate var importerad av Gerd I Hansen, Kennel Cha i Norge. Han levde mellan åren 1997-2008. Tyvärr har jag aldrig haft tillfälle att se honom i livet, men jag har fått honom beskriven och så har jag ju sett bilder på honom.

Det fanns endast en enda svart valp i kullen, vilket förvånade mig. Jag hade nog väntat mig fler svarta valpar, av stamtavlan att döma. Den lille svarte pojken ska heta Caccia Al Pacino och han stannar nog kvar hos oss får vi hoppas.

Ojdå! Nu tittar solen fram! Härligt!

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-09-25

NORDJV 2012 CACCIA ONLY YOU

NORDJV 2012 Caccia Only You, eller Maggie till vardags, har verkligen visat framtassarna i utställningsringen, skickligt matchad av sin ägare/handler Randi Jensen, Mighty Rebels kennel i Danmark.

Far till Maggie är INT UCH och Multi Vinnare Cut'n Cordoza's Final Match och mor är vår egen Ronja (Taleem Give N Take At Tapeatom).

Maggie är född 2012-12-25 och är sprungen ur Ronjas andra valpkull. Hon är nu snart 21 månader gammal och har hitintills vunnit 1 x CERT, 1 x R-CACIB, 2 x R-CERT, 9 x CK, BIS JUNIOR & R-BIS JUNIOR (DRK), 5 x VDH CERT, 1 x R-VDH-CERT. Vid 10 månaders ålder fick hon sin titel NORDJV 2012.

Som valp vann Maggie 2 x BIR, 2 x BIS-1 i Babyklass. I Valpklass blev Maggie BIR Valp & BIS-3 Valp (DKK int utst) samt BIR Valp & BIS-1 Valp (DRK).

STORT TACK till Randi för en fantastisk insats! Vi på Kennel Caccia är oerhört stolta över Maggie.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-09-02

EM CROSS COUNTRY TEST RIBERSBORG MALMÖ 2013

Lördagen den 31 augusti 2013 gick EM i Fälttävlan av stapeln på Ribersborg i Malmö. Ribersborg - i folkmun kallad 'Ribban' - är en av Malmös populäraste badstränder. Granne med badstranden ligger Hundrastplatsen med stort 'H' mittemot det fashionabla Västra Hamnen med Malmös stolthet Turning Torso. Om man följer kustremsan härifrån längs Öresund kommer man slutligen fram till själva brofästet för Öresundsbron.

Hundrastplatsen, som så länge jag minns har kallats Turbinen efter rondellen i närheten, innebär ett fantastiskt stycke frihet för hundar inte bara från Malmö med omnejd utan faktiskt även från Danmark. Om man betänker att Västra Hamnen mittemot bebos av Malmös 'grädda' mer eller mindre, är det nästan otroligt att hundrastplatsen fortfarande inte blivit bebyggd. Men, fälttävlan på Ribban har blivit mer och mer prestigefylld, så frågan är om inte hundrastplatsen får vara kvar. Fälttävlan går över hela hundrastplatsen och Ribban.

I år gjorde jag slag i saken och bevistade fälttävlan (Cross Country Test) för första gången. 61 ekipage startade och startfältet var internationellt. Tyskland hade många hitresta supporter som hejade fram sina landsmän uppe från en kulle med en stor tysk flagga i centrum. Glädjen stod naturligtvis högt i tak när deras lag vann guld och även den individuella guldmedaljen gick till Tyskland, liksom tvåan, men trean var brittisk.

Men, det svenska laget tog silver. Precis utanför pallplats hamnade Sverige individuellt (Niklas Lindbäck på Mister Pooh), precis som Rolf-Göran Bengtsson gjorde vid VM i Herning. Storfavorit var Sara Algotsson-Ostholt på Reality 39 eller Facebookhästen efter den uppmärksammade insamlingen på FB. Hon fick ett enormt publikstöd och det behövdes nog för precis när det var hennes tur, öppnade sig himlen och regnet formligen öste ner.

På bronsplats hamnade det franska laget.

Här nedan några bilder på hindren. Tyvärr fick jag inga bilder på en del verkligt imponerande hinder eftersom där var smockat med folk. Vattenhindren var helt otroliga och hästarna fick ta sig igenom en damm med två hinder efter att ha hoppat över ett stort fästningsliknande hinder i nedförsbacke. Innan dess hade två liggande jätteträdstammar avverkats. (Här blev det helt plötsligt lite vitsigt!) Imponerande prestationer av både hästar och ryttare.


Hinder nr 15 The Öresund Bridge


Hinder nr 22a The Road to Blair


Hinder nr 12 Leksands Keyhold


På raksträckan med Kronprinsen (det blå huset till vänster) i bakgrunden.
Kronprinsen var tidigare Malmös stolthet.

Bilderna är tagna med min iPhone och regnet hängde i luften, så kvalitén har tyvärr blivit därefter.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-08-17

BILDER FRÅN MINA KÄRA VALPKÖPARE

Missa inte alla fina bilder som mina 'kameraflitiga' valpköpare mejlar mig!

Klicka på länken nedan för att se bilder på valparna från Ronja - Teddy kullen:

http://www.caccia.se/Litter_Ronja_Teddy_Pics_puppybuyer.htm

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-08-05

BARA MOLLIE KVAR!

Nu är här tomt i huset sånär som på Ronja, Kitty och Mollie (som stannar kvar). Alla de andra valparna har flyttat till sina nya hem och hitintills är allt frid och fröjd.

Men, nu började helt plötsligt Kitty löpa och denna gång var det tänkt att jag skulle para henne. Det verkar som om jag aldrig får tillfälle att ställa ut henne. Hon har varit och är anmäld till flera utställningar, men av olika anledningar blir det stopp.

Först ut var Malmö Internationella, men då var jag i Norge och parade Ronja. Sedan var det Hasslarp, men då hade Ronja precis valpat. Till helgen är det Ronneby, men då kommer vi troligtvis att vara i Norge för parning. Återstår Sofiero, dit hon också är anmäld, men då har hon gått 5 veckor om hon blir dräktig.

Nu får det bli som det blir. Man får ta tillfället i flykten och hoppas på det bästa. Hur som helst ser jag verkligen framemot att få se Ronjas andra generation valpar här hemma till hösten. Det känns så underbart att ha all tid i världen för hundarna. Annat var det när man jobbade. Då for man som ett torrt skinn mellan hem och arbete och kände sig ständigt otillräcklig.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KNIVSKURNA HÄSTAR

På sistone har det varit mycket skriverier om knivskurna hästar både i dagspressen och på FB.

Anledningen till detta är att tre veterinärer hävdar att hästarna själva orsakat sina skador. I dagens SDS har veterinärerna i fråga, med anledning av den opinion som uppstått, framfört att de står fast vid sin ståndpunkt tills motsatsen bevisats.

Personligen finner jag det mycket märkligt att hästar själva kan orsaka varandra knivskador. Lika märkligt, om inte märkligare, finner jag det att hästar kan föra in föremål i könsorganen på varandra. Helt otroligt finner jag det till yttermera visso att en häst kan ta av ett täcke från en annan häst,  snyggt och prydligt vika det och hänga det över ett staket, för att sedan svårt knivskära sin artfrände.

Jag finner det synnerligen osmakligt att man på FB försöker försvara psykiskt labila människor som ger sig på djur för att tillfredsställa sina sexuella lustar.

Det är min förhoppning att Sveriges Veterinärförbund, där de tre veterinärerna ifråga av någon anledning inte är medlemmar, går till botten med vad som framkommit beträffande de knivskurna hästarna.

I en lagrådsremiss föreslår nu regeringen ett nytt förbud mot tidelag som ska träda ikraft den 1 januari 2014.

Måhända styrker inte detta nya lagförslag 'de tre musketörernas' teori om icke mänsklig inblandning beträffande de knivskurna hästarna. Dock styrker det undertecknads.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

STAMTAVLEBOKEN 2012

I samband med LRK Club Show lanserades den nya svenska stamtavleboken 2012. Jättekul!

Mindre kul är dock att mina två egenuppfödda champions

  • Norsk, Svensk, Internationell utställningschampion (NUCH SUCH INTUCH) Caccia Tarantella

  • Svensk Brukschampion Spår (SBCH) Caccia Tico-Tico

inte finns med i förteckningarna över Utställningschampions före 2009 respektive Övriga Champions före 2009. Enligt uppgift har dessa genom ett tekniskt missöde fallit bort. Dessa båda champions finns dock med i tidigare svenska stamtavleböcker, men det känns som en klen tröst i sammanhanget. Framtida stamtavleböcker blir kanske enbart digitala? Vem vet?!

Kennel Caccia har haft en blygsam uppfödning av Labrador Retriever sedan starten år 1987. Därför är jag naturligtvis stolt över mina jämförelsevis få uppfödda hundars meriter. Utöver ovannämnda champions har även Israelisk champion (ILCH) Caccia Stromboli sett dagens ljus på kennel Caccia, liksom min förstfödde fullcertade (4 certifikat) Caccia Monsignore, som även hade en 1:a i UKL på jaktprov. Detta var före parenteschampionatens tid, då två jaktmeriter krävdes för svenskt utställningschampionat.

För den oinvigde innebär det s k parenteschampionatet - SE(U)UCH - att jaktmeriten utgått, vilket inneburit en smärre revolution inom rasen när det gäller utställningsmeritering. Numera krävs endast 3 certifikat, varav det tredje efter 2 års ålder, för ett svenskt utställningschampionat. Många är de svenska kennlar som fick sin första egenuppfödda champion därefter.

Personligen ser jag gärna att utställningschampionatet kopplas till ett anlagstest, specifikt utformat för retrievers och baserat på ett 'rått' hundmaterial. Detta för att säkra värdegrunden hos avelsmaterialet. Vi får inte glömma att Labradoren är en jakthund. Det är av största betydelse för rasen att de jaktliga egenskaperna bibehålles, dock inte in absurdum. Tyvärr är dagens jaktprov alltför, för att inte säga helt, inriktade på och utformade för Field-trial typen av Labrador Retriever - 'jaktlabradoren' i folkmun.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-07-10

VAD SKA VALPEN HETA?

Nu har jag bestämt mig för vad jag ska kalla Caccia Naevia. Håll er nu för skratt, för det är verkligen inget märkvärdigt eller ens ovanligt namn, men det ligger bra i munnen och passar henne.

Hon ska heta MOLLIE!


Caccia Naevia "Mollie" nästan 7 veckor gammal

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-07-08

VALPARNA

Det har verkligen varit en helt överväldigande efterfrågan på Ronjas valpar och jag ber härmed att få tacka för visat intresse. Kanske är det brist på labradorvalpar, rentav?!

Numera njuter jag av livet som nybliven ålderspensionär. Det känns jättekonstigt att vakna på morgonen och inte behöva rusa runt för att hinna med hundarna och mig själv i tid. Nej, nu tar jag en sak i sänder och sätter mig sedan ner och avnjuter min frukost och läser min tidning i godan ro. Underbart!!

Hoppas nu bara att det soliga vädret håller i sig så att valparna kan vara ute i min vildvuxna trädgård och härja bland växtligheten och gräva hålor bland buskar och snår. Inte vill dom vara i en hage. Nej, det blir långtråkigt efter bara några minuter. Men hela trädgården bjuder på äventyr och eftersom den är kuperad och full av skrymslen och vrår, så är den rena äventyret för en liten valp, som ju dessutom får en chans att träna muskler och koordination.

En gammal uttjänt TV-bänk, som egentligen skulle till soptippen för längesedan, är mycket populär att krypa in och sova, alternativt busa i. Ja, då kom den till användning trots allt, men efter valparnas avfärd åker den obönhörligen till tippen.

Gula tikvalpen Caccia Naevia stannar dock kvar här hos oss, så det ska bli spännande med lite gul inblandning i det svarta gänget. Faktum är att jag fortfarande inte har kommit på ett bra petname till henne, så nu känner jag att jag måste put on my thinking cap. Vissa uttryck gör sig faktiskt mycket bättre på engelska. Svenska språket är da facto ganska torftigt i jämförelse med engelskan.
 


Caccia Laeta (utanför) och Caccia Naevia i TV-bänken.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-06-06

GAMMAL VISDOM SOM HÅLLER ÄN I DAG

Hittade denna underbara gamla väggbonad med ett av mina favoritordspråk. Själva livets stora mysterium i en enda mening.

Att älska är både lätt och svårt, att glömma en oförrätt är svårt men befriande, att förlåta är vad hela livet handlar om. Att inte kunna förlåta är som när en gammal skivspelare hänger upp sig och spelar samma sak, om och om igen. Livet stannar upp och man kommer inte vidare. Den som kan förlåta är till syvende och sist en lycklig människa.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-06-02

RONJA OCH VALPARNA

Nu har valparna hunnit bli 10 dagar gamla. Det blev ju 3 svarta hanar och 4 gula tikar, så könsfördelningen blev bunden till färg denna gången. Ronja mår utmärkt och sköter sina små efter konstens alla regler. Det råder lugn och harmoni i valplådan precis som det ska göra. Ett gott tecken på detta är att Ronja tittar uppfordrande på mig när det är dags för långpromenaden med Kitty för hon vill också komma med. Hon vet att valparna mår bra och är 'nyätna' och kissade och bajsade, så då är det ingen fara att lämna dem en stund.

Valparna växer och frodas och blir mer och mer lika varandra både i typ och storlek. Spartacus sticker ut lite extra, men det gjorde han redan som nyfödd. Han ser ut som en liten bulldozer. En av tikarna är något mörkare än de andra och påminner om Spartacus i typ. De två andra tikarna är minst lika fina och så har vi den lilla minstingen som är söt som en docka. Den näst störste hanen påminner om sin far i huvudet. Hane nummer tre är något mindre än de andra två och något mittemellan i typ. Vad månde det bliva av dem alla?!

Det ska verkligen bli spännande när de reser sig på benen och börjar leka med varandra för då kan man bilda sig en uppfattning om deras exteriör och temperament. Valpar är bara så ljuuuvliga!!

NORDJV 2012 CACCIA ONLY YOU

Jag måste berätta om 'Maggie' som har haft stora framgångar i utställningsringarna ända sedan hon var Baby valp (3½ månad). Vad sägs om detta?

Baby Class:

Puppy Class:

Junior Class:

Intermediate Class:

2 x BIR/BOB
2 x BIS-1

2 x BIR/BOB
BIS-1
BIS-3

6 x CK, BT/BB-2, R-Cert/CC
BT/BB-4, 2 x Best Junior
Best in Show Junior (BIS)
Best in Show Junior BIS-2

3 x VDH Cert/CC
VDH R-Cert/R-CC

Maggie är född 2011-12-25, så hon är följaktligen endast 17 månader gammal. Far till henne är
INT CH & Multi Winner Cut'n Cordoza's Final Match och mor är Taleem Give N Take At Tapeatom
- vår egen Ronja. Maggie ägs av Kennel Mighty Rebels i Danmark och visas perfekt av Randi Jensen. Tack Randi!!


'Maggie' - Best in Show Junior (BIS)
under Henric Fryckstrand
i Næstved, Danmark

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-05-10


Tulpanerna i min trädgård har precis slagit ut
- betydligt senare än förra året.


Theo - den lille krigaren, som blundar på bild
precis som syrran Alexandra gjorde i samma ålder,
och så Ronja, som är sju veckor dräktig.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-05-02

ALBIN

Var och hälsade på min dotters gamla arabiska fullblod som nu är 25 år gammal. Han bor i Gislövs Läge utanför Trelleborg där han bott sedan vi sålde honom för 11 år sedan. Anna hade då haft honom sedan han var 1½ år gammal och ridit in honom själv. Efter 13 år såg hon sig nödsakad att sälja honom av dels ekonomiska och dels tidsmässiga skäl. Det tar mycket tid och är mycket dyrt att ha en häst på stall i Malmöområdet. Anna var då 28 år gammal, bodde i en liten lägenhet i centrala Malmö och var mitt uppe i karriären. Albins boxplats kostade nästan lika mycket som hyran för Annas lilla lägenhet.

Efter ca två års letande hittade vi en köpare som vi kände att vi kunde lita på och som vi hoppades skulle ta väl hand om Albin. Vi hade en otrolig tur och träffade mitt i prick. Hans nya ägare har skött honom efter konstens alla regler och gett honom ett jättebra liv under alla år. Vi besöker honom regelbundet för att se hur han mår. Han gnäggar nästan ljudlöst men vibrerande sin välkomsthälsning för att sedan börja tigga efter något gott. Då vet vi att han känner igen oss och att han mår bra. Nu börjar han bli gammal och en del ålderskrämpor börjar visa sig, men han är fortfarande en glad häst som njuter av livet.

Att hälsa på honom i hagen i dag väckte många minnen till liv, som t ex när vi hämtade hem honom i vårt släp från Blommeröds stuteri där han är född. Han var så liten och pälsen var tovigt ljusbrun. Annas hela tonårstid är så oerhört starkt sammanflätad med Albins uppväxt i Skanör, där vi bodde på den tiden. Hon red honom på ängarna och längs de långsträckta sandstränderna på Näset och cyklade runt i Skanör med Albin i grimskaft för att göra honom trafikvan. Vi hade honom uppstallad knappt fem minuters cykelväg från vårt hus i en privat stor hage med härliga små skogsdungar som gav fin skugga på sommaren och skydd mot väder och vind på vintern. Där hade han flera kompisar av olika hästraser som han busade med. En härlig tid för oss alla!


Var är godiset?


Albin 25 år gammal - fortfarande med stubbklippt man.

Länk till Albins egen sida hittar du här

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-04-06

MENTALBESKRIVNING HUND - MH

Nu har Caccia Jailhouse Rock, 'Jalle' till vardags, blivit mentalbeskriven. Till allmän munterhet nöjde Jalle sig inte med att endast gå fram och nosa på 'rasslande kedjan' utan han klev helt sonika ned i lådan och trampade på den också, självklart till publikens förtjusning. 'Overallgubben i trädet' var jättekul tyckte Jalle, så i stället för att ta en liten omväg runt honom beslöt Jalle sig för att hoppa upp och hälsa på honom ordentligt. 'Spökena' i skogen var väl ingenting, tyckte Jalle och vek inte en tum från sin position när de närmade sig. Så kom då det slutliga 'skottet', som Jalle genast verkade koppla ihop med något som hamnat i terrängen fastän han aldrig blivit jakttränad. Han sprang fram mot det håll skottet kommit ifrån - inget där. Då sprang han en bit åt motsatt håll, men inget där heller. Verkligen mysko tycktes Jalle tro.

Sammanfattningsvis gratulerades Mita till en superbra hund och det glädjer ju även hans uppfödare. Både beskrivaren och testledaren förvånade sig högeligen över Jalles aldrig sinande energi. Han ger aldrig upp, även om krafterna börjar sina. En riktig arbetsmaskin med andra ord.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-03-24

NU ÄR RONJA PARAD

Nyss hemkommen från Halden i Norge, där Ronja och jag har varit på besök hos Kennel Cha. Cha's Teddy Toys eller 'Teddy' till vardags var Ronjas tilltänkte moatjé, så nu är det bara att vänta och se resultatet av deras gemensamma ansträngningar. Jättespännande!!

MALMÖ INTERNATIONELLA

Kitty var anmäld till Malmö Internationella utställning men av skäl som framgår ovan kunde vi inte deltaga.

Kennelns uppfödning representerades i stället av NORDJV 2012 Caccia Only You 'Maggie' som vann Juniorklassen med CK och slutade som 2:a Bästa Tik med Reserv Certifikat. Inte dåligt för en juniortik som dessutom har 2 x CK sedan tidigare, varav ett i kombination med 4:a Bästa Tik samtidigt som hon fick sin titel NORDJV 2012 - endast 10 månader gammal.

Maggie ägs av Kennel Mighty Rebels i Danmark. STORT GRATTIS till Maggies framgångar!!

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-03-18

CREOLE PÅ JAKTPROV

Creole fick en 3:a i Novice Class på sitt första jaktprov. Jättekul att Susanne jobbar med honom och visar att även en helt vanlig labrador har jaktanlagen på plats.


Caccia King Creole (14 months)
3rd in Novice Class (Field-trial)

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-03-16

BARNBARNEN

Lille Theo, 2½ år drygt, var hos frissan i dag och fick klippt halva håret. Anledningen till detta var att frissan fick ett telefonsamtal mitt i klippningen och sedan ville inte Theo var med mer, så på måndag görs ett nytt försök. Han avskyr att klippa sig. Att sitta i en bil och ratta räckte alltså inte mer än för ett halvt hår.

Nytillskottet och numera minstingen i familjen, född den 25 februari 2013, har nu fått sitt namn. Han ska heta Felix, vilket på latin betyder den lycklige. Ett fint namn tycker jag, men det tycker inte storebror Benjamin, som bara önskade sig en enda sak i födelsedagspresent när han fyllde år den 5 mars, nämligen att Felix inte skulle heta just Felix. Tyvärr Benjamin! - men så fick du ju många andra fina presenter i stället. Bland annat fick han en fin Engelsk Bulldogg i keramik, inköpt på Crufts, av undertecknad. Benjamin har en egen Engelsk Bulldogg som kallas Bam-Bam.

Hoppas återkomma med nytagna bilder på alla barnbarnen när jag fixat min kamera.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-03-13

CRUFTS

Efter många långa år och för första gången på The NEC Birmingham har jag äntligen fått bevista Crufts igen. Har endast varit på Earls Court i London där detta enorma och fantastiska hundmekka tidigare gick av stapeln.

För oss labradormänniskor blev detta års Crufts något alldeles extra och i det närmaste oförglömligt i och med att en Labrador Retriever blev Reserve Best in Show. Ch Loch Mor Romeo heter den gule hanhunden som visades till fulländning av sin uppfödare, ägare och handler Franco Barberi från Italien.

RESERVE BEST IN SHOW CRUFTS 2013


Ch Loch Mor Romeo och Franco Barberi

Min kamera strejkade tyvärr under dessa minnesvärda dagar - ack, så typiskt när det gäller mig.
Eftersom Akita och Japanese Akita Inu gick på fredagen, satt jag klistrad vid ringside när dessa båda raser bedömdes. En gång för hundra år sedan, närmare bestämt 1984, var jag ägare till en Akita Inu som rasen hette här i Sverige på den tiden. Då var den inte delad som nu. I Sverige heter Akita American Akita och Japanese Akita Inu heter Akita. Förvillande är bara förnamnet. Lägg därtill att  American Akita hette Great Japanese Dog under åren 2001 - 2006.

RASTYPNING AV AKITA INU I SVERIGE

Denna rastypning skedde i Sverige under år 2000 (i samband med Stora Stockholm), då alla inregistrerade hundar av rasen Akita-Inu gavs möjlighet att typas och registreras om som antingen Akita eller Great Japanese Dog (GJD). Efter denna typning, som gjordes av exteriördomarna Moa Persson och Paul Stanton, får korsavel mellan dessa båda raser inte ske. Undertecknad hade förmånen att få sitta med och höra domarnas diskussioner och motiveringar, vilket jag är mycket tacksam för eftersom detta måste betraktas som en historisk händelse i rasens historia.

ETT ENDA FOTO FRÅN CRUFTS 2013

Hur som helst har jag bara ett endaste foto från Crufts, taget med en lånad kamera som inte heller fungerade korrekt mer än i princip en enda gång - se fotot nedan!

BIR/BOB AKITA CRUFTS 2013


Sesamfärgade tiken Ch Dykebar Revenge Is Sweet At Stecal
Ägare Miss C & Miss F Bevis, Cheshire, UK.

För ordningens skull bör nämnas att nedanstående lilla charmtroll faktiskt blev

BEST IN SHOW CRUFTS 2013

Best in Show: Jilly with breeder Gavin Robertson
Petit Basset Griffon Vendeen Ch Soletrader Peek A Boo 'Jilly' (bitch)
pictured with owner Gavin Robertson.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-27

BARNBARN NUMMER 4

Kl 02.19 natten den 25 februari 2013 föddes mitt fjärde barnbarn - en pojke på 4,7 kg och 56 cm lång. En riktig liten dunderklump med lite mindre hår på huvudet än sina syskon. Storasyster Alexandra hade nästan page när hon föddes - nåja, lite överdrivet kanske.

Här är en av de första bilderna på det lilla underverket eller E T, som fadern = min son, liknade honom vid.


E T några timmar gammal

Nyfödda barn är ju för det mesta inga skönheter mer än möjligtvis i den allra närmaste kretsens ögon. Det är inte så lätt att vara vacker när man slungats ut i en helt annan värld efter 9 månader i tryggt förvar.

Som farmor är man ju mer än partisk, så för undertecknad är han det sötaste man kan se med randig mössa käckt på lilla huvudknoppen.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-20

TÖSERNA I DANMARK

Öppnade min dator för en knapp timme sedan och fick fantastiska nyheter från Kennel Mighty Rebels i Danmark som har Ronjas två svarta flickor NORDJV12 Caccia Only You (Maggie) och Caccia Stand By Me (Emma), systrar till Caccia King Creole.

Både Maggie och Emma har HD: A-A, AD: 0-0, Ögon: UA/Clear, HNPK: Clear, CNM: Clear och så är dom ju Optigen A och EIC: Clear genom sina föräldrar.

Kunde inte varit bättre och jag är så överlycklig för allas vår skull. Vi är ju så många som kan glädjas över att Ronjas tre danska barn har så fina hälsoresultat.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-18

DET VÄNTADE BARNBARNET

Mitt fjärde barnbarn var beräknat till Alla Hjärtans Dag, men han har fortfarande inte anlänt, så det blir nog ingen Valentino utan nån helt annan. Vi får hoppas att han snart behagar uppenbara sig eftersom han redan i förra veckan beräknades väga ca 4 kg. Theo kom på utsatt dag och vägde nästan 4,7 kg, så roligare kan min svärdotter Johanna ha än att föda fram en ny jättebaby.

Fortsättning lär onekligen följa ...

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-16

Susanne mejlade mig och berättade att Caccia King Creole har bestået brugsprøven i dag, vilket bland annat innebär att han nu är kvalificerad för att få deltaga på officiella markprøve.

Stor eloge till Susanne som verkligen jobbar med sina hundar också.


Caccia King Creole (12 months)

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-12

KENNELSTATISTIK OCH LITE TILL ...

För att friska upp mitt eget minne och för eventuellt allmänt intresse, har jag roat mig med att göra en kennelstatistik, inklusive bilder, som jag speciellt vill framhålla när det gäller klassisk rastyp - 'meiner Meinung nach'. Här är länken dit http://www.caccia.se/Statistik.htm

Man måste kanske vara lite åt det nördiga hållet för att till fullo uppskatta all fakta som radas upp, men om man nu är det, så håll tillgodo!

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-02-10

MITT NYA VALSPRÅK OCH TORRNÄSETEST

Slötittade på andra uttagningen till Melodifestivalen och fastnade genast för titeln på Louise Hoffstens bidrag "Only the Dead Fish Follow the Stream". Mitt i prick! Som ljuv musik för öronen hos en gammal rebell som yours truly!! Själva låten i sig var inte heller så dum. Hon sjunger både inlevelsefullt och vackert. Håller tummarna för Louise som ju gick direkt till finalen!

Susanne Hemmingsen (Lab Heartbreaker, DK) har nu även testat sin Caccia King Creole för torrnäsa - Hereditary Nazal Parakeratosis (HNPK) som det heter mer vetenskapligt. Han är Normal/Clear, så det känns naturligtvis jättebra. Susanne har verkligen tagit gentesterna till sitt hjärta, men så är det ju onekligen skönt att slippa obehagliga överraskningar. Det var faktiskt Susanne som fick mig att testa Ronja både för PRA och EIC. När det gäller det sistnämnda var i ärlighetens namn även Carin Weibull (Robust) inblandad. Till min stora lättnad och glädje var Ronja Normal/Clear på båda testen.

Självklart är det inte dumt om båda föräldrarna är testade och fria från sjukdomsanlag för då blir ju automatiskt hela valpkullen hereditärt fri, som det så fint heter.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-01-21

ÖGONLYSNING

Nu är både Ronja och Kitty ögonlysta utan anmärkning. Gud, så skönt!! Nya blanketter för ögonlysning och lite annorlunda rutin vid ögonlysningen. Först lyses ögats iris innan 'droppningen'. Detta för att kunna se om denna är normal, vilket man inte kan när hunden fått ögondroppar. Därefter droppas ögonen två gånger med 10 minuters intervall och sedan ögonlyses på traditionellt vis. Så här gör man tydligen sedan länge på kontinenten. Nu är det meningen att även Sverige ska EU-anpassas. Sherlock ögonlystes i augusti 2012 och har även han genomgått den 'nya' varianten av ögonlysning.
 


Caccia Kitty Drew (19 mån)
HD A-A, AD 0-0 och ögon U.A.
Optigen A och EIC Clear genom föräldrarna

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-01-20

MOPSEN MIMMI

Min syster Evalotta och jag var nere på stranden i Ljunghusen och fotograferade våra hundar. Lottas Mops heter Semlans Ann-Sofie på registreringsbeviset, men kallas för Mimmi. Skuggorna blev långa trots att klockan inte var mycket över ett på eftermiddagen.

MIMMI


Semlans Ann-Sofie (ca 3 år)


Semlans Ann-Sofie (ca 3 år)


Semlans Ann-Sofie (ca 3 år)

När man fotograferar mopsar, får man i princip ligga på knä för att få korrekta proportioner på bilden. Det är annars risk för 'flygfoto', vilket inte gör någon ras rättvisa i och för sig, men alla är inte lika små.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-01-15

ÖGONLYST

Ytterligare ett nålsöga har passerats för Caccia King Creole i och med att han nu även är ögonlyst UA. Tack för det, någon där uppe!


Caccia King Creole (1 år)

Denna huvudstudie kommer ursprungligen från helbilden (se Home-sidan) på Creole, som hans ägare Susanne Hemmingsen, Kennel Lab Heartbreaker, DK har tagit. Kunde inte låta bli att även lägga en något konstnärlig touch på densamma. Susanne har vänligen låtit mig få tillgång till alla fantastiska bilder hon tar på Creole, vilket jag är mycket tacksam för.

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-01-11

RÖNTGENRESULTAT

Glädjen stod högt i tak när första valpen ur Ronjas valpkull med INTCH DKCH SECH KLBCH WVW10 KBHV10 KBHV12 NORDVV12 Cut'n Cordoza's Final Match är röntgad med höfter A-A och armbågar 0-0. Kunde inte varit bättre. Väl att märka är Caccia King Creole en STOR hane. Nu kan Susanne på Kennel Lab Heartbreaker i Danmark andas ut. GRATTIS!!

Att sedan Caccia King Creole även är Optigen A och EIC Clear genom sina föräldrar, gör ju inte det hela sämre.


Creole (3½ mån) och Match (10 år) i Köge 2012


Här är Creole ca 9 veckor gammal

Match har så många titlar och Ronja inga alls, så jag kom osökt att tänka på Povel Ramels sångtext i Karl Nilsson: "Min mor hette Sara Beata Johanna Elvira Johanna Katrina Karolin Gustava Pernilla Johanna Teres Albertina Johanna, min fader hette Kurt."

/Katja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013-01-05

NYTT ÅR - NYA PRÖVNINGAR - NYTT HOPP

Kan inte säga att 2012 var ett toppår precis. Inget år man längtar tillbaka till eller ens saknar. I och för sig var studieresan till Rom med arbetskamraterna en upplevelse som gav mersmak och så fick jag ju äntligen träffa mina släktingar där igen efter många år. På hundsidan var det inte speciellt kul heller. En del tråkigheter och ingen uppfödning. Roligare kan man sannerligen ha. Privat hände inget utöver det vanliga, som inom vår familj och släkt i och för sig aldrig är just vanligt.

Nu ser jag framemot mitt fjärde barnbarn, som beräknas födas den 14 februari. Det är en pojke har vi fått veta, så risken är överhängande att han döps till Valentino. Men, om han inte alls ser ut som en Valentino, så blir det kanske något helt annat. Spännande ska det bli i alla fall. Barnbarn är livets efterrätt, brukar man säga, och nog är det så. När de egna barnen var små, var man mitt uppe i livet och hade kanske inte all den tid man önskat för dem med heltidsjobb och allt, men med barnbarnen är det något helt annat. Man kan njuta dem i precis så stora doser som man orkar och då fullt ut. Som ålderspensionär till sommaren kommer jag att ha all tid jag önskar för barnbarnen. Hundarna är visserligen mitt liv, men inte HELA mitt liv.

Sedan ser jag framemot en valpkull eller kanske till och med två om allt går enligt planerna. Det ska bli så spännande att planera inför dessa. Ja - jag ser verkligen framemot år 2013. Kanske blir det ett riktigt turår för den som till och med är född den 13:e - visserligen inte en fredag, men närapå (en torsdag)?

Barnbarnen


Benjamin (mitten) - Alexandra och Theo

/Katja

www.caccia.se